DOUANEFORMALITEITEN

Vraag uw offerte aan

Home » Douaneformaliteiten

Douaneformaliteiten zijn niet weg te denken uit het logistieke proces. Helaas zijn ze vaak behoorlijk ingewikkeld. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Y&O helpt u graag. De regelgeving op douanegebied is streng en gedetailleerd. Wilt u dat een zending veilig en snel op haar eindbestemming arriveert, dan is een correcte afhandeling van douaneformaliteiten essentieel.

ZONDER PROBLEMEN DE DOUANEFORMALITEITEN BINNEN UW LOGISTIEK AFGEHANDELD

Nederland is bovendien een administratieland, waardoor u zeker te maken krijgt met douaneformaliteiten. Vindt u dit lastig en kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Wij zijn u graag van dienst. Sinds 2012 zijn wij Authorized Economic Operator (AEO) – Full. Met meer dan 12 jaar ervaring en gedegen kennis van douaneregels zorgen wij ervoor dat uw zending probleemloos en snel verder kan. En wist u dat wij ook optreden als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger?

WELKE DIENSTEN BIEDT Y&O AAN OP HET GEBIED VAN DOUANEFORMALITEITEN?

Wanneer u kiest voor de expertise van Y&O, worden alle douaneformaliteiten voor u afgehandeld. Denk hierbij aan:

  • Invoer- en uitvoerdocumentatie
  • Tijdelijke invoer/ wederuitvoer
  • Tijdelijke uitvoer/ wederinvoer
  • Intrastat-aangifte
  • Transitdocumenten
  • Aan- en afmelding T1
  • Aanvraag B.T.I. (Bindende Tariefinlichting)
  • T2L (F) documenten
  • NVWA-aangiftes (G.D.B. / PD)

DOUANEWERKZAAMHEDEN IN EIGEN HAND

Om een zending snel te laten doorstromen in de logistieke keten is het belangrijk dat mogelijke problemen vroegtijdig worden gesignaleerd. Wij houden alle douanewerkzaamheden in eigen hand, waardoor we altijd in een vroeg stadium kunnen bijsturen en de logistiek hierop kunnen afstemmen.

KIES VOOR EEN HANDIGE TOTAALOPLOSSING

Een logistiek traject organiseren en daarbij de douaneformaliteiten afhandelen is zo eenvoudig nog niet. Uw zending moet van punt A naar B worden gebracht. Tussentijds krijgt u te maken met douanedocumentatie. Wij handelen deze voor u af en nemen douaneregels in acht. Indien gewenst zorgen we tevens voor een veilige opslag van uw lading. Omdat we in onze vrachtterminal beschikken over douanefaciliteiten, kunnen we ook goederen inslaan die nog onder toezicht van de douane zijn. Daarmee bieden we u een handige totaaloplossing!

Last-minutes transport?

Wij helpen u graag!